Over ons

Afbeelding1.jpg
0

Hoe het begon

Op 15 oktober 1971 start Paul Van Welden in de Hoogstraat in Oudenaarde zijn éénmanszaak als onafhankelijk makelaar in verzekeringen. Bij het overlijden van zijn stichter in 2006, is Van Welden Verzekeringen gegroeid tot een referentie in zuid Oost - Vlaanderen en telt de groep 14 medewerkers.

Overname

In mei 2007 wordt het kantoor overgenomen door Laurens Van Nevel en Katrien Vanden Bulcke. Door deze overname blijft het familiale karakter en de persoonlijk aanpak behouden. Laurens Van Nevel leidt de groep en richt kort na de overname de diensten pensioen- en vermogensopbouw op. Laurens is economist met MBA aan de Vlerick school en werkte voor de overname 8 jaar voor KPMG in audit en advisory services.

Katrien Vanden Bulcke, juriste met postgraduaat in risicobeheer, wordt verantwoordelijk voor het departement verzekeringen niet-leven. Katrien startte haar carrière als bedrijfsjuriste. Voor de overname werkte zij als account manager voor AON, een wereldspeler in de markt van de verzekeringsmakelaars.

Luc Van Nevel, gewezen CEO van Samsonite en bestuurder van verschillende (beursgenoteerde) ondernemingen wordt niet-uitvoerend voorzitter. De nieuwe bestuurders brengen een pak ervaring uit het bedrijfsleven mee, een toegevoegde waarde voor de klanten-ondernemers.

Bijkomende meewerkende partner

Begin oktober 2017 vervoegt Mathieu Claus het team als derde meewerkende partner, medeverantwoordelijk voor het departement verzekeringen niet-leven. Mathieu heeft dan 15 jaar ervaring in de sector als account manager bij een nationale broker.

Fusie

In mei 2019 neemt Van Welden zijn Oudenaardse collega makelaar Herberigs & Co over en eind van dat jaar fusioneren beide vennootschappen. Oprichter Olivier Herberigs, actuaris die Herberigs & Co 40 jaar leidde, wordt mede-bestuurder bij Van Welden.

Nieuwe naam

Van Welden Verzekeringen wordt op 1 mei 2021 Sharp Insurance Brokers. De naamswijziging komt er niet naar aanleiding van een fusie of overname, maar als onderdeel van een transitie met als doel verder gericht en duurzaam te groeien als challenger in de markt van de professionele onafhankelijke verzekeringsmakelaars. De nieuwe naam en uitstraling dragen ook bij aan de identiteit en trots van het team van intussen 27 medewerkers.

Nieuw kantoorgebouw

Sharp Insurance Brokers blijft in Oudenaarde maar verlaat op 1 mei 2022 het statige herenhuis in de Hoogstraat 36 en verhuist naar de Dijkstraat 47. Daar wordt het volledig gerenoveerde kantoorgebouw van de voormalige textiel fabriek Saffre Fréres, daterend van eind 19de eeuw, de nieuwe uitvalsbasis. Opnieuw een gebouw met uitstraling klaar voor verdere groei.

Fusie

Op 1 januari 2023 bundelen Sharp Insurance Brokers en Gert Van Parys verzekeringen uit Kruishoutem de krachten. De samensmelting betekent voor Sharp Insurance Brokers een uitbreiding van het team tot 30 medewerkers, een nieuwe dynamiek, bijkomende expertise en een focus op de toekomst.

"Sharp Insurance Brokers is big enough to matter and small enough to care."

Luc Van Nevel
Ere - voorzitter Sharp Insurance Brokers
1