Mobiliteit

SHARP Website Banner _Stills.00_00_30_19.Still020.png
0

Autoverzekering

Burgerlijke aansprakelijkheid

De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is een verplichte verzekering in België. Ze dekt de lichamelijke schade toegebracht door een wagen aan derden. De premie is afhankelijk van diverse factoren, o.a.

 • Vermogen van uw voertuig (kw)
 • Bonus-malus
 • Leeftijd
 • Woonplaats

Gezien u als bestuurder van een voertuig, bij een ongeval in fout, niet gedekt wordt door de verplichte B.A.-verzekering raden wij u een bestuurdersverzekering aan. Deze verzekering dekt de lichamelijke schade van de bestuurder ten belope van een vooraf bepaald bedrag en dit voor de

 • Medische kosten
 • Tijdelijke en blijvende invaliditeit
 • Overlijden

Rechtsbijstand

De kosten van een rechtszaak, advocaten en juridische bijstand kunnen hoog oplopen. Daarom is het belangrijk om een degelijke rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Ze neemt de uitgaven voor uw verdediging voor haar rekening.

Omnium (volledig of gedeeltelijk)

We onderscheiden 2 soorten:

 • Volledige omniumverzekering
 • Gedeeltelijke omniumverzekering

Volledige omniumverzekering

De volledige omniumverzekering houdt volgende dekkingen in: eigen schade, brand, diefstal, glasbraak, natuurevenementen en aanrijding met dieren.

Eigen schade: voor de schade aan uw voertuig voortvloeiend uit een ongeval, maar zelfs ook indien u bv. tegen uw garagepoort rijdt. Ook bij schade door onbekenden (vandalisme of vluchtmisdrijf) is er dekking.
Bij een ongeval in recht kan deze verzekering ook van pas komen. Stel dat u een ongeval heeft met een buitenlandse tegenpartij, met iemand die onvermogend is of met iemand die niet verzekerd is,... Een vergoeding kan dan lang op zich laten wachten. Een omniumverzekering zal in dergelijke gevallen de vergoeding voorschieten.

Brand: voor schade aan uw wagen door vuur, ontploffing, kortsluiting, bluswerkzaamheden. Ook voor schade aan uw wagen door brand in uw woning of garage.
Diefstal: bij totale diefstal van uw voertuig (incl. home- en carjacking), maar ook bij schade door poging tot diefstal of inbraak (bv. geforceerd slot).
Glasbraak: bij beschadiging van voor-, achter- en zijruiten.
Natuurevenementen: voor schade voortvloeiend uit storm, hagel, neerstortende rotsen, lawines, aardverschuivingen,...
Aanrijding met dieren: spreekt voor zich. Opgelet: zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie is een must.

Gedeeltelijke omniumverzekering

De gedeeltelijke omniumverzekering omvat de dekkingen brand, diefstal, glasbraak, natuurevenementen en aanrijding met dieren.

Bijstandsverzekering

De auto die niet wil starten of autopech langs de weg, het gebeurt altijd op het meest ongelegen ogenblik. Uw voertuig laten slepen naar uw vaste garage is een dure aangelegenheid. Zeker als de problemen zich 's nachts of in het weekend voordoen.
Een goede bijstandsverzekering komt ter plaatse om uw voertuig opnieuw rijdensklaar te maken. Lukt dit niet, dan sleept de pechverhelper u naar uw garage en brengt zowel u als de inzittenden van uw voertuig naar huis.

Fietsverzekering

Voor wie?

Voor alle soorten fietsen: stadsfiets, elektrische fiets, racefiets, driewieler, tandem, bakfiets of mountainbike.

Mogelijke dekkingen?

 • Burgerlijke aansprakelijkheid (verplicht voor elektrische fietsen die autonoom kunnen rijden zonder dat de bestuurder trapt)
 • Lichamelijke ongevallen fietser
 • Rechtsbijstand fiets
 • Omnium fiets inclusief bijstand

Contacteer ons voor meer info