Voertuigen

SHARP Website Banner _Stills.00_00_45_02.Still026.png
0

Burgerlijke aansprakelijkheid

De wettelijk verplichte verzekering van uw voertuig vergoedt de schade aan derden of aan de passagiers tengevolge van een verkeersongeval waarvoor u verantwoordelijk bent. Indien u aanhangwagens hebt let u er best op dat deze verzekerd zijn, ook als ze losgekoppeld zijn.

Rechtsbijstand

U kan verwikkeld geraken in een gerechtelijke procedure n.a.v. een verkeersongeval of -overtreding, een geschil met uw garagehouder of verzekeringsmaatschappij. Dergelijke procedures brengen vaak hoge kosten mee. Een rechtsbijstandverzekering dekt deze kosten. De verzekering is niet wettelijk verplicht maar wel een aanrader.

Omnium

U kan opteren voor een volledige omniumverzekering die de volgende waarborgen biedt:

  • eigen schade
  • diefstal
  • brand
  • glasbreuk
  • natuurkrachten (bvb hagelschade)
  • aanrijding dieren en vandalisme

Of u kiest voor een kleine omnium die dezelfde waarborgen biedt als de omnium met uitsluiting van eigen schade en vandalisme.

Bestuurdersverzekering

De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering dekt alle slachtoffers van het verzekerde voertuig, behalve de bestuurder. Hij heeft immers niet de hoedanigheid van zwakke weggebruiker. Indien hij bij een ongeval in fout is, heeft hij geen recht op een vergoeding. Is hij in recht, dan heeft hij recht op een vergoeding van de tegenpartij. Een bestuurdersverzekering zal de bestuurder vergoeden voor de lichaamelijke letsels die hij bij een ongeval oploopt, ongeacht of hij in recht dan wel in fout is.

Bijstand

De bijstand voor voertuigen staat in voor pechverhelping ter plaatse indien mogelijk of het slepen van het voertuig indien noodzakelijk. Er zijn verschillende bijkomende opties mogelijk.  

Contacteer ons voor meer info